MAI 2017

ÎNTÂLNIRE CU PĂRINȚII CARE DORESC SĂ NE CUNOASCĂ

Invităm părinții care doresc pentru copiii lor un mediu de creștere ce îmbină principiile pedagogiei tradiționale cu cele ale educației Montessori la o întâlnire la Grădinița și Școala primară Montesara, în data de 9 mai, la orele 17:30.

La Montesara oferim un cadru armonios de dezvoltare, centrat pe independența și libertatea copiilor în interiorul unor limite trasate și acceptate de comun acord, în cadrul comunității de părinți, copii și educatori, un mediu care să asigure și să respecte dezvoltarea fizică, psihologică, cognitivă și socială a copiilor.

Dorim să vă facem cunoscută propunerea noastră educațională pentru anul școlar 2017-2018, pentru care am deschis înscrierea în următoarele grupe și clase:

 

Grădinița:

  • Clasa Explorers - Grupa de grădiniță Montessori, cu educatoare care a finalizat un an de specializare la Praga, cu mediu și materiale specifice unei clasei Montessori și cu asistente certificate în această pedagogie. Înscriem copii peste vârsta de 1,5 ani.
  • Clasa English First - Grupa de grădiniță cu predare bilingvă în română și engleză, cu copii începând de la vârsta de 1,5 ani.  

Școala primară:

  • Clasa Adventurers - clasele pregătitoare și I-a de inspirație Montessori

 

Vă invităm pe data de 9 mai să ne cunoașteți, să vedeți clasele și să aflați mai multe despre cele două grupe care funcționează deja la Montesara: Explorers și Adventurers.

Anul acesta deschidem și o grupă nouă: English First cu predare bilingvă română și engleză pentru care vom face o prezentare dedicată pe data de 15 mai 2017.

În cadrul prezetării de joi, 9 mai, ne propunem să atingem următoarele aspecte:

  1. Cum se aplică la clasă pedagogia Montessori în îmbinare cu educația tradițională (informații generale, descrierea pe scurt a metodei, care sunt efectele acesteia asupra dezvoltării copilului)
  2. Cele 8 principii Montessori pe care le urmăm
  3. Ariile curriculare – ce învățăm, cum și de ce
  4. Oferta educațională Montesara

 

La întâlnire vor fi alături de noi educatoarea de la grupa de grădiniță și învățătoarea de la școala primară care îmbină pedagogia Montessori cu cea tradițională. Ambele încheie un an de specializare la Praga în pedagogia Montessori în această vară, urmând să își continue formarea până la obținerea certificării internationale ca pedagogi Montessori. Ele vă vor împărtăși din experiența lor la clasă de până acum precum și ceea ce își propun să realizeze împreună cu copiii în noul an educațional.

Vă propunem ca prima întâlnire să fie doar pentru adulți, iar ulterior vom stabili o întâlnire cu adulți, copii și personal educațional.

Vă invităm să vă înscrieți la prezentare printr-un mail pe adresa  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la telefon 0745637307.

Așteptăm cu multă bucurie să ne cunoaștem!

 

Echipa Montesara


APRILIE 2017  

Vizita echipei de experți din partea ARACIP, Ministerul Educației Naționale, în vederea acordării autorizării de funcționare pentru Școala primară Montesara.

 

Am așteptat cu multă emoție aceste două zile de inspecție. Chiar dacă Ministerul le numește elegant ”vizită”, este totuși o inspecție. Cele două doamne care formau echipa de experți au observat cu multă atenție modul în care este configurat mediul, dotările pe care le punem la dispoziția copiilor, atât la clase cât și în spațiul exterior, respectarea normele de igienă și de siguranță a copiilor, pregătirea cu toate autorizările necesare funcționării unei unități de învățământ. Totodată, au dorit să cunoască planurile noastre de viitor și felul în care ne proiectăm evoluția pe termen scurt, mediu și lung.

A fost o experiență extrem de valoroasă pentru noi, în special pentru echipa de management – am reușit să înțelegem mai bine care sunt așteptările Ministerului de la o școală și grădiniță și a fost totodată o confirmare a faptului că suntem pe drumul cel bun.


 

FEBRUARIE-MARTIE 2016

Curs de asistente în pedagogia Montessori, organizat de Institutul Montessori din București și finalizat de fetele din echipa Montesara, Nicoleta și Edina

 

Nicoleta Mecleus și Edina Berbescu – asistentele noastre de clasă de la grupele de copii de grădință și școală - au încheiat Cursul cu certificat de asistent AMI organizat în cadrul Institutului Montessori din București la sfârșitul lunii februarie, 2016. Fiecare zi de curs le-a adus noi și noi descoperiri pe care le-au împărtașit, pline de entuziasm, și cu noi. Le-am rugat să ne scrie câteva impresii și pentru site:

Ce m-a impresionat foarte mult în sistemul de învățământ Montessori este diversitatea de materiale, de culori, texturi și instrumente puse la dispoziția copilului în procesul educativ. Este imposibil să nu te regăsești, să nu găsești ceva să te atragă sau să rezoneze cu personalitatea oricărui copil.

Mediul seren, armonios, abundența de materiale, dezvoltă în mod inevitabil, toate valențele personalității copilului, în mod pozitiv și productiv. În urma acestui curs am rămas cu un sentiment de liniște sufletească, de optimism și entuziasm de a încerca lucruri noi, de a ajuta copilul să se regăsească și , mai important, ,,să se găsească” și de a-l îndruma spre atingerea potențialului său maxim. (Nicoleta)

  

„Întâlnirea cu pedagogia Montessori a fost un moment revelator și fericit pentru mine. Am descoperit o comunitate globală care se ghidează după o serie de valori morale de care mă simt apropiată. Mă bucur că Maria Montessori a structurat atât de simplu, dar profund, tot ceea ce consider la rândul meu important pentru dezvoltarea naturală și armonioasă a copiilor.

Știu că fiecare dintre noi are de învățat. Copiii descoperă lumea din jurul lor, o explorează cu interes și curiozitate, o deslușesc intuitiv și extrem de natural. Adulții însă, au nevoie să revină la o fericire mai simplă, să își cultive blândețea, să își educe emoțiile și să îi îndrume pe cei mici spre descoperirea de sine. Au rămas cu mine cuvintele Marlenei Ulrich, trainerul care ne-a vorbit din experiența de peste 17 ani ca pedagog în Norvegia: „kind acts foster kind behaviour” și abia aștept să învățăm împreună, copii și adulți, să fim mai buni unii cu alții și cu lumea minunată din care facem parte.” (Edina)