Sonia ȘUTEU

Managing Partner, Educator grupa Montessori, 2,5-6 ani

“Educația este ceea ce rămâne după tot ceea ce ai învățat în școală este uitat”, spunea Albert Einstein. Viziunea mea asupra învățării și a educației, este una ce derivă din teoriile lui Einstein, Piaget, John Holt, Charlotte Mason și Maria Montessori, și anume că tot ce trebuie să învețe un copil pentru viață este la îndemâna lui, ca un măr copt pe care îl poate culege. Că lumea este plină de comori, mai la vedere sau mai ascunse, pe care le descoperă în lungul lui drum spre maturitate, și de care se bucură cu atât mai mult cu cât singur a ajuns la ele și singur a reușit să le scoată la lumină. Sigur, copilul are nevoie de o hartă, de ustensilele potrivite și de o călăuză pregătită oricând să-l îndrume și să-i arate un drum mai scurt, dacă vrea.

Am fondat Montesara din convingerea că Maria Montessori a creat metoda, materialele și mediul Montessori numai după ce a studiat Copilul, a înțeles ce îl animă și cum deprinde el aptitudinile și cunoștințele despre viață. Am fondat Montesara, alături de Carmen, pentru copiii mei și pentru alții ca ei, pentru a le oferi privilegiul de a se pregăti pentru viață deprinzând valori și aptitudini reale, de a simți bucurie și exaltare de-a lungul evoluției lor, și nu frică, frustrare, nesiguranță și indiferență.

Câte ceva despre mine: sunt licențiată a Facultății de Limbi Străine din cadrul Universității București din 2001. Am lucrat în educație, apoi ca Manager de Training într-o companie multinațională, după care am deschis Centrul Educațional Sartoria in 2014. Sunt certificată ca profesor de engleză pentru adulți și copii de la 3 ani în sus, sunt teacher trainer și certificată ca Formator. Cumva, întreaga mea viață profesională a evoluat înspre educație. Am doi copii, iubesc copiii, animalele și natura. Îmi place croitoria, designul interior, pictez, scriu, citesc, grădinăresc cu mare drag, gătesc cu placere.

  


 

Florentina CONSTANTINESCU

Învățătoare, Grupa 6-9 ani, Adventurers

Să lăsăm aripile copiilor să crească!

Mă consider o persoană privilegiată atât pe plan profesional cât și pe plan personal. Spun întotdeauna că starea de bine vine din interiorul ființei, din mulțumirile și împlinirile de zi cu zi, de aceea consider că o realizare conduce la o alta și că o fericire atrage alte bucurii. Sunt o profesoară împlinită și dedicată copiilor dar și o mămică fericită.

Am absolvit Liceul Pedagogic, dublă specializare învățători-educatoare în 2002, convinsă fiind de înclinația mea către lucrul cu copiii – a fost cea mai potrivită alegere pentru mine. Apoi am urmat cursurile Facultății de Litere, specializarea Română-Engleză din cadrul Universității București – o altă alegere inspirată. Acum am o temeinică pregătire teoretică dar și peste 11 ani experiență în educație. Am lucrat cu copii de vârste diferite (preșcolari, școlari mici și mari), în diverse medii și instituții (publice, tradiționale, private, internaționale).

Port în suflet o afecțiune necondiționată și un respect profund tuturor copiilor pe care i-am avut în grijă, o grijă mentală, fizică și mai ales emoțională. Am trecut împreună cu copiii mei prin nenumărate experiențe din care am învățat împreună lecții importante de viață. Educația este un proces minunat, uneori anevoios dar cu finalități atât de frumoase.

Privesc educația ca pe un complex de factori, un proces continuu de îmbogățire sufletească, emoțională, cognitivă și socială. Educația nu mai înseamnă demult doar informare, ea este mai presus de toate formare (formare de priceperi și deprinderi, formare de caractere, formare de relații trainice și armonioase, formarea unor obiceiuri de viață sănătoasă și chiar formarea unor idealuri către care aspirăm).

,,Educația nu înseamnă învățarea lucrurilor ci pregătirea minții spre a gândi.” (Albert Einstein)

 

EDUCAȚIE

Curs Montessori Institute of Prague, Cehia, Elementary 6-12 ani, 2016 – 2018, diplomă în curs

Certificat de participare la training internațional ,,Învățarea socială și emoțională – puterea educației”, Cipru 2013

Certificat de participare la training internațional ,,Îmbunătățirea motivației și a calității în diferite situații de învățare”, Malta 2006

Licență, Facultatea de Litere Română-Engleză, Universitatea București, 2007

Liceul Pedagogic (5 ani), dublă specializare învățători – educatoare, Focșani 2002

 


 

Iuliana Ungureanu

  Iuliana Lucia UNGUREANU

Educator grupa Montessori, 2,5-6 ani, Explorers

Motto:”Universul ne ajută întotdeauna să luptăm pentru visele noastre.”
”Pentru copii.Pentru mai bine.Pentru viitor.Prin mine!”

 Susțin copiii să-și construiască o viață frumoasă, să-și dezvolte relații sănătoase și să crească armonios. Sunt atentă ca nevoile de afecțiune, înțelegere și siguranță să le fie hrănite.

 M-am născut în Roman și am absolvit clasa de matematică-informatică la Grupul școlar „Danubiana”. În 2008 am absolvit Facultatea de Teologie Romano Catolică și Asistență Socială, Specializarea: Asistență Socială din cadrul Universității București. Am fost admisă  în 2009 și am absolvit  masterul Managementul Proiectelor, la Facultatea de comunicare din cadrul  Școlii Naționale de Știinte Politice Academice.

Am avut oportunitatea să lucrez ca – asistent de proiect „Fundația Copiii Noștri”  unde am fost responsabilă de activitățile desfășurate în cadrul proiectului național” Centre de Resurse și Sprijin în educație”. Această experiență laborală mi-a oferit șansa: să colaborez cu parteneri atât nationali cât și internationali, să vin în contact cu persoane provenite din medii și culturi diferite, să învăț munca în echipă prin participarea la întalnirile pentru deciderea si stabilirea activitatilor și a metodelor de lucru; am dezvoltat bune  abilităţi de comunicare în urma experienţei mele ca asistent manager la această fundație.

 Am dobândit excelente abilităţi de interacţiune cu copiii  prin activitatea de voluntar la Crucea Roșie, psihopedagog la organizația Concordia și profesor de sprijin la - Afterschool –ul  „Complexul Sfantul Pantelimon”.

Sunt pasionată de evoluția persoanei, de abilitățile  și unicitatea fiecărei ființe. Iubesc copiii și doresc să le fiu aproape în dezvoltarea lor cu tact și delicatețe. Imi place să citesc, să călătoresc , să inot, îmi plac plimbările în natură și fotografia. 

 


Edina Berbescu 

Edina BERBESCU 

Asistent - Grupa Montessori 2,5-6 ani, Explorers

Instructor de yoga pentru copii certificat International Yoga Alliance

Sunt fascinată de natura umană, de potențialul imens pe care îl poartă fiecare ființă și de magia revelată de natură în fiecare moment. Domeniul educației a repezentat o chemare, înainte să devină o alegere. Este mediul în care natura mea umanitară se îmbină cu încrederea în capacitatea copiilor de a beneficia de un soi de inspirație divină, pe care noi adulții o putem reînvăța, alături de ei.

M-am născut în Brașov și am absolvit Colegiul Național „Andrei Șaguna”. Din 2010 sunt în București unde am absolvit secția de Studii Culturale Europene a facultății de Litere UB și masteratul în Teoria și Practica Imaginii la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii. În timpul facultății am fost membră a unei asociații studențești, am lucrat în publicitate și am petrecut o vară în America, în cadrul unui program „Work and Travel”. Am lucrat apoi într-o galerie de artă, până în momentul revelației mele profesionale.

Maria Montessori spunea că ființa umană trece prin 4 etape de maturizare. Ultima se încheie la 24 de ani, chiar vârsta la care am urmat cursul de asistent Montessori și am intrat în lumea sănătoasă și completă pe care pedagogia alternativă o deschide.

Am fost parte din echipa Montesara în calitate de asistent educator în primul an de activitate, iar acum țin ateliere de yoga pentru copii și părinți.

În multe privințe, principiile orelor de yoga pentru copii se potrivesc cu principiile Montessori. Elementele principale în yoga pentru copii sunt povestea și jocul. Există mereu un fir epic: o excursie cu diferite mijloace de transport care ne duce de fiecare dată în locuri noi unde întâlnim animale, plante, fenomene natural. Toate acestea sunt traduse în posture accesibile copiilor care încurajează dezvoltarea fizică, mentală și emoțională, cunoașterea de sine, echilibrul interior.

 

 


 


 

Elena Radulescu

Elena RĂDULESCU

Asistent Montessori, 3-6 ani, certificat AMI

 

„Să nu-i educăm pe copiii noştri pentru lumea de azi. Această lume nu va mai exista când ei vor fi mari şi nimic nu ne permite să ştim cum va fi lumea lor. Atunci să-i învăţăm să se adapteze.”

Maria Montessori,  Descoperirea copilului

 

M-am născut în Buzău unde, în 2003, am absolvit cursurile Liceului Pedagogic "Spiru C. Haret" (dublă specializare: învăţători-educatoare, 5 ani), iar din 2007 sunt licenţiată a Facultăţii de Sociologie - Psihologie din cadrul Universităţii "Spiru Haret" Bucureşti.

Fac parte din generaţia părinţilor care-şi doreşte schimbarea, care vrea să formeze oamenii de mâine ca indivizi încrezători în forţele proprii, puternic motivaţi înspre continua evoluţie, capabili să se adapteze mediului înconjurător, care să iubească şi să îşi găsească fericirea în tot ceea ce întreprind.

Îmi doresc ca alternativa educaţională propusă de Maria Montessori să devină în viitor pedagogie standard, astfel încât respectul, libertatea, încrederea şi dragostea pentru copii să fie specifice fiecărei instituţii educaţionale şi fiecărui dascăl.

Consider că fiecare individ deţine potenţialul necesar pentru o evoluţie fructoasă, având nevoie doar de un ghid pregătit şi gata să ofere ajutorul solicitat, într-un mediu sigur, care să-i permită să cerceteze, să experimenteze şi să-şi sedimenteze toate informaţiile care să-l împlinească atât psihic, cât și emoţional.

Am doi copii, alături de care îmi însuşesc, în fiecare zi, importante lecţii de viaţă. Același lucru îl pot spune și despre copiii Montesara, care pentru mine reprezintă o inepuizabilă și minunată sursă de satisfacții. Am ajuns în această echipă din puternica dorinţă de a contribui la crearea unui mediu stimulativ si iubitor, de care cred cu tărie că au nevoie copiii noştri. Acum, după o experiență de mai bine de un an în acest mediu, pot spune că pregătirea cadrelor, materialele puse la dispoziţie şi minunata energie emanată de această "familie" îmi dau siguranţa că am făcut alegerea potrivită, că aici este unul din locurile care vor asigura tuturor celor implicaţi o extraordinară experienţă de viaţă.

Subliniez că, atât timp cât voi rămâne alături de această instituție, voi face tot posibilul ca fiecare copil cu care voi interacționa să aibă parte de un mediu securizant, care să-i clădească încrederea de a se manifesta în voie, într-un cadru bine definit și ofertant. Sunt absolut convinsă că astfel vom deveni părtași la minunata revelare a potențialului uman.