Grupa Montessori

 

Grupa de grădiniță - începând cu vârsta de 1.5 ani

Maria Montessori consideră că fiecare copil se naște cu un potențial unic, care trebuie să fie revelat. Cu alte cuvinte, el vine pe lume pregătit să învețe singur, în funcție de propriile nevoi. Procesul de învățare va fi cu atât mai eficient cu cât copilul va găsi în mediul clasei, diferite oportunități de învățare, propice dezvoltării potențialului lui spiritual, emoțional, fizic și intelectual, ca membru al unei familii, al comunității umane, al Universului. Aici intervine educatorul / profesorul care, în urma unei pregătiri temeinice, ghidează din umbră activitatea copilului, pregătește și adaptează în permanență mediul natural de învățare, observă copiii în acest mediu și îi ajuta să își dezvolte la maximum potențialul. Cu cât educatorul intervine mai puțin în acțiunile copilului, cu atât învățarea lui va fi mai eficientă.

Metoda propusă de Maria Montessori se concentrează pe susținerea procesului natural de dezvoltare a ființei umane. Cei care practică această metodă au un punct de pornire comun: încrederea deplină în potențialul copilului. Acest principiu are un ecou puternic în rândul adulților, care învață să respecte diferențele individuale, să încurajeze interacțiunea socială și educarea personalității ca întreg, să vadă în copil potențialul ce așteaptă să fie descătușat.

Copiii educați în școala noastră, prin îmbinarea între învățământul tradițional și cel Montessori, vor fi ghidați tot timpul de o profesoară educatoare și de o asistentă. Ei vor găsi în cele două prezențe adulte atât prietenia și afecțiunea de care are nevoie un copil cât și profesionalismul și seriozitatea de care avem nevoie cu toții pentru a ne dezvolta armonios și deplin.

 

Program zilnic - Grupa de grădiniță - începând cu vârsta de 1.5 ani

Oferta educationala - Grupa de grădiniță - începând cu vârsta de 1.5 ani

Inscrieri - Grupa de grădiniță - începând cu vârsta de 1.5 ani